Skip to main content

‘’Facebook, το βιβλίο των προσώπων ή των προσωπείων;’’ Βιωματικό Εργαστήριο 15/10/21 Αιών

Με χαρά την Παρασκευή 15/10 10.30 – 12.00μμ θα υλοποιήσω ένα βιωματικό εργαστήριο με τίτλο ‘’Facebook, το βιβλίο των προσώπων ή των προσωπείων;’’, στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Δραματοθεραπείας – Εκφραστικής Θεραπείας.

Στο συμπόσιο συμμετέχουν εξαιρετικοί συνάδελφοι από το χώρο της θεραπείας, της τέχνης και του θεάτρου και είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Το εργαστήριο που θα συντονίσω θα υλοποιηθεί στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στο Παγκράτι.

Δηλώσεις συμμετοχής: aeongr@otenet.gr

Περιγραφή Εργαστηρίου: Η μετά – εποχή. Μετά, από όσα θεωρούσαμε δοσμένα. Και εμείς καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας σε μια κοινωνική πραγματικότητα που αλλάζει. Και μαζί της αλλάζει και η ζωή. Ή μήπως αυτή είναι η ζωή; Οι διαδικτυακές μας σχέσεις, στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, μιας και η ‘’πραγματική ζωή’’, ‘’η παρουσία’’ που ήταν έως σήμερα αυτονόητη, περιορίστηκε. Σε όλες αυτές τις αλλαγές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέκτησαν έναν εξέχοντα ρόλο. Έναν χώρο μοιράσματος, επικοινωνίας, αυτό – προβολής, επιθυμίας, θυμού, φλερτ και αφηγήσεων που για τον καθένα μας δίνουν πληροφορίες για τις εσωτερικές μας αναπαραστάσεις, το δικό μας ‘’εσωτερικό θέατρο’’.
Πρωταγωνιστές του, οι ανάγκες μας, τα συναισθήματά μας, τις απόψεις μας, τις ψυχικές μας ποιότητες, τα τραύματά μας.
Ποιοι είμαστε εν τέλει στα κοινωνικά δίκτυα; Είμαστε τα πρόσωπα ή τα προσωπεία μας;
Πώς σχετιζόμαστε; Πώς παρουσιαζόμαστε; Πώς λειτουργούμε;
Στο εργαστήριο αυτό, θα διερευνήσουμε τη σχέση μας και τη χρήση (κατάχρηση;) των κοινωνικών δικτύων (facebook, Instagram) και θα ανακαλύψουμε το νόημα και τις ανάγκες μας που καλύπτονται στην εικονιστική μας αναπαράσταση.
Χωρίς κριτική, αλλά με ενδιαφέρον και τόλμη, θα μας δούμε ολόκληρους. Με τα πρόσωπα και τα προσωπεία, ώστε να μας καταλάβουμε και να μας χωρέσουμε περισσότερο.
Εργαλεία μας σε αυτό το ταξίδι η χρήση και η ενεργοποίηση των εκφραστικών μέσων και της τέχνης, όπως αυτά ενεργοποιούνται μέσα από την Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών.

To event στο Facebook εδώ https://fb.me/e/UbaaRo78