ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΡΟΛΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ''

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΟΛΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 24/4/2012

Σεμινάριο για όλους με θέμα ‘’Γυναίκα σε πρώτο πρόσωπο: Οι σύνθετοι ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας’’

Τρίτη 24 Απριλίου 2012, 17.30-19.30 μμ (2 ώρες), Σκάλα Ωρωπού


Στην σύγχρονη κοινωνία ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο και πιο σύνθετος. Προκλήσεις σε πολλά επίπεδο καλούν την γυναίκα να πάρει θέση ΜΠΡΟΣΤΑ στις εξελίξεις. Τι γίνεται όμως όταν ο πλούτος της γυναικείας ταυτότητας δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην υπηρεσία της γυναικείας ευτυχίας? Στόχος του Σεμιναρίου είναι μέσα από έναν συμμετοχικό τρόπο, να αναγνωρίσουμε την συνθετότητα της γυναικείας ταυτότητας, τις δυσκολίες της και να διερευνήσουμε πιο αποτελεσματικούς τρόπους λειτουργίας.

 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως την Δευτέρα 23/4/2012

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: τηλ.: 22950-30003, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ''ΕΛΛΕΙΨΗ & ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ''

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ 31.3.2012

Σεμινάριο για όλους με θέμα ‘’Έλλειψη και απόκτηση αυτοεκτίμησης’’

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, 11.00-13.00 (2 ώρες), Σκάλα Ωρωπού

Όταν κανείς δεν νιώθει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, τα πράγματα δυσκολεύουν στην ζωή του. Δεν νιώθει σιγουριά για τις επιλογές και τις αποφάσεις του. Δεν νιώθει δυνατός στις επαγγελματικές και συντροφικές του σχέσεις. Δεν νιώθει επάρκεια μέσα στους ρόλους του, ως γονιός, φίλος, σύζυγος κ.λ.π. Στόχος του σεμιναρίου είναι να καταλάβουν οι συμμετέχοντες τι φταίει για την έλλειψη αυτοεκτίμησης και τι βοηθά στην απόκτησή της…

 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως το Παρασκευή 30/3/2012

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: τηλ.: 22950-30003, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΕΥΤΥΧΙΑ

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΕΥΤΥΧΙΑ 13.3.2012

Σεμινάριο για όλους με θέμα «Τι μου λείπει και δεν νιώθω ευτυχία? Δεν χαίρομαι με την δουλειά μου, με τις σχέσεις μου…»

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, 17.30-19.30 (2 ώρες), Σκάλα Ωρωπού

 


Στην σημερινή εποχή η επίτευξη της ευτυχίας και της πληρότητας είναι ένα στοίχημα προσωπικό. Μπορεί άραγε να το κερδίσει κανείς ή οι πιθανότητες δεν είναι πολλές?
Μέσα από την δουλειά που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα και να διερευνήσουν το πως θα κερδίσουν το δικό τους προσωπικό στοίχημα ζωής.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως το Σάββατο 10/3/2012

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  τηλ.: 22950-30971, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 28.2.2012

Σεμινάριο για όλους με θέμα «Διαφορετικότητα και επικοινωνία: ‘’Ο πύργος της Βαβέλ’’. Μια έννοια με χίλια πρόσωπα.»

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, 17.30-19.30 (2 ώρες), Σκάλα Ωρωπού

 


Η παρουσία του διαφορετικού άλλου στο σπίτι (σχέσεις συζύγων, γονιών – παιδιών, αδερφών), στο σχολείο (διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικά παιδιά), στις συντροφικές ή φιλικές σχέσεις, γίνεται συχνά η αιτία για συγκρούσεις και δυσκολία αρμονικής συμβίωσης. Στόχος του σεμιναρίου είναι ο καθορισμός, η κατανόηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας, όχι ως απειλή, αλλά ως πλούτος που αξιοποιεί λειτουργικά τον «διαφορετικό άλλο» και αναδεικνύει εμάς και τις σχέσεις μας.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως το Σάββατο 25/2/2012

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  τηλ.: 22950-30971, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2013-2014

Tρίωρα Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας σε ΑΘΗΝΑ και ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ

(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Οκτώβριος 2013 - Μάιος 2014

 

Η Μαρία Μαραγκοπούλου πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας στην Σκάλα Ωρωπού και στην Αθήνα, στον Πολιτιστικό χώρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ, ως εξής:


Δωρεάν ομιλία με θέμα ''Βοηθώντας το παιδί μου να χτίσει την αυτοεκτίμησή του''.

Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ, 21/9/2013, 11.30-12.30 π.μ.


1ο Σεμινάριο επιμόρφωσης - συζήτησης για γονείς και ενήλικες με θέμα "Συγκρούσεις και συνεργασία στην οικογένεια''.

Επιμέρους θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι εξής θεματικές:

-Συναισθηματικά προβλήματα των παιδιών (θυμός, επιθετικότητα, κατάθλιψη, πένθος)

-Επίλυση διαφορών

-Αντιμετωπίζοντας τον θυμό

Σκάλα Ωρωπού, 3/10/2013, 17.00-20.00 μμ

Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ, 24/10/2013, 17.00-20.00 μμ

 

2ο Σεμινάριο επιμόρφωσης - συζήτησης για γονείς και ενήλικες με θέμα "Συγκρούσεις και συνεργασία στην οικογένεια''.

Επιμέρους θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι εξής θεματικές:

-Διαχείριση του στρες

-Οι ανάγκες του γονιού

-Οι ανάγκες του παιδιού

-Μαθαίνοντας να ακούω ουσιαστικά το παιδί μου

Σκάλα Ωρωπού, 1/1/2014, 17.00-20.00 μμ

Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ, 5/12/2013, 17.00-20.00 μμ


3ο Σεμινάριο επιμόρφωσης - συζήτησης για γονείς και ενήλικες με θέμα "Μαθαίνω το παιδί μου να...''.

Επιμέρους θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι εξής θεματικές:

-Μαθαίνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του

-Μαθαίνω το παιδί μου να κατανοεί τους άλλους

-Μαθαίνω το παιδί μου να εκφράζει τα συναισθήματά του

-Μαθαίνω το παιδί μου να μεγαλώνει με αξίες

Σκάλα Ωρωπού, 10/4/2014, 17.00-20.00 μμ

Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ, 6/3/2014, 17.00-20.00 μμ

 

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια.


Για κρατήσεις θέσεων – δήλωση συμμετοχής, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Για τα σεμινάρια στην Σκάλα Ωρωπού: 22950-30003

Για τα σεμινάρια στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημεία Πλάτωνος: 210-5125600

www.akademeia.gr

 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, επικοινωνήστε άμεσα με τον χώρο που σας ενδιαφέρει, προκειμένου να διασφαλίσετε εγκαίρως την συμμετοχή σας.


ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για τα σεμινάρια στην Σκάλα Ωρωπού: 15 ευρώ έκαστο

Για την ομιλία στην Αθήνα, στο Πολιτ. Κέντρο Ακαδήμεια: Δωρεάν

Για τα σεμινάρια στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια: Κόστος Συμμετοχής κάθε Σεμιναρίου: 25 ευρώ, Για φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας: 20 ευρώ. Κόστος Συμμετοχής στον Κύκλο Σεμιναρίων Επιμόρφωσης για Γονείς και Ενήλικες (με προπληρωμή): 60 ευρώ Κόστος Συμμετοχής στον Κύκλο Σεμιναρίων Επιμόρφωσης για Γονείς και Ενήλικες για Φοιητές και Κατόχους κάρτας ανεργίας (με προπληρωμή): 50 Ευρώ.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ 2013-2014:

H οικογενειακή ζωή των διαφημίσεων, όπου όλα μέσα σε ένα σπίτι είναι ήρεμα, εύκολα, καθαρά, τακτοποιημένα και ξεκούραστα, οι άνθρωποι γελαστοί, νέοι, όμορφοι και ορεξάτοι … είναι μακριά από την πραγματικότητα!

Η δουλειά με γονείς, οικογένειες και ενήλικες αναδεικνύει τον καθημερινό αγώνα να μπορέσει κανείς να βρει τις απαντήσεις, να μεγαλώσει τα παιδιά του ‘’σωστά’’ και παράλληλα να βρει τους τρόπους να είναι και εκείνος γεμάτος και χαρούμενος. Τότε, μόνο η σύγκρουση και η έλλειψη συνεργασίας (που δυστυχώς μας κλέβουν την ευκαιρία να χαρούμε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο), μπορούν να γίνουν κατανοητές και τελικά να εκλείψουν, αφήνοντας χώρο στην ουσιαστική επαφή, στο μοίρασμα, στην κοντινότητα, στην προσωπική ευθύνη - δύναμη και στην δυνατότητα να διεκδικούμε τις επιθυμίες μας.

Φέτος, στην Σκάλα Ωρωπού και στην Αθήνα (στα ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ), μέσα από 3 αυτοτελή τρίωρα σεμινάρια επιμόρφωσης θα δημιουργήσουμε μαζί μια ουσιαστική κουβέντα για γονείς και ενήλικες που επιθυμούν να καταλάβουν τον εαυτό τους και τους άλλους, γύρω από σημαντικά θέματα της καθημερινότητάς, προκειμένου να βρούμε μαζί τις απαντήσεις, τις καλές πρακτικές, τις εμπειρίες αυτές που βοηθούν στο να ζούμε όμορφα μέσα στις ζωές μας και να ανατρέφουμε χαρούμενους ανθρώπους…

Αυτό θα γίνει εφικτό, τόσο μέσα από σχετικές ομιλίες - εισηγήσεις της ειδικού Οικογενειακής Θεραπεύτριας – Ψυχοθεραπεύτριας Μαρίας Μαραγκοπούλου, όσο και μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και δουλειά στην ομάδα του κάθε σεμιναρίου.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το κάθε σεμινάριο.

 

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ- ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

1ο Σεμινάριο: «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Η Μαρία Μαραγκοπούλου, θα μας εισάγει σε 3 σημαντικά κεφάλαια της ψυχικής υγείας που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της οικογενειακής ισορροπίας. Θα κουβεντιάσουμε για την κατανόηση και την διαχείριση δυσκολιών συναισθηματικής φύσης στα παιδιά (π.χ. θυμός, επιθετικότητα, κατάθλιψη, πένθος…). Θα μιλήσουμε για την ικανότητα για την επιτυχημένη επίλυση διαφορών και τέλος θα εστιάσουμε στην εποικοδομητική – πλην δύσκολη – αντιμετώπιση του θυμού.

2ο Σεμινάριο: «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Στο 2ο σεμινάριο η ειδικός, θα μας εισάγει σε επίσης σημαντικά και εξίσου κρίσιμα για τις σχέσεις κεφάλαια, προκειμένου να αναρωτηθούμε για αυτά, να τα καταλάβουμε και να βρούμε τους τρόπους που ταιριάζουν στον καθένα μας, ώστε να επιτύχουμε την πολυπόθητη οικογενειακή και προσωπική αρμονία. Πρώτος σταθμός, η διαχείριση του στρες. Δεύτερη στάση, οι ανάγκες (οι δικές μας και των παιδιών μας), και τελευταίος και μεγάλος σταθμός το στοίχημα της επικοινωνίας. Ειδικά για το τελευταίο κομμάτι, θα δουλέψουμε στο πώς μαθαίνεται η επικοινωνία και σε τεχνικές και καλές πρακτικές ‘’ενεργητικής ακρόασης’’, ώστε να γνωρίσουμε πώς χρειάζεται να μιλάμε, αλλά και να ακούμε τα παιδιά μας, προκειμένου να επιτυγχάνουμε να επικοινωνούμε ουσιαστικά.

3ο Σεμινάριο: «ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ…»

Στο 3ο σεμινάριο η Ψυχοθεραπεύτρια –Οικογενειακή θεραπεύτρια θα επικεντρώσει στο πώς μπορούμε να μάθουμε τα παιδιά μας, να λύνουν τα προβλήματά τους μόνα τους, να κατανοούν τους άλλους, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να μεγαλώνουν με αξίες. Σε σχέση με το τελευταίο κομμάτι, σήμερα περισσότερο από ποτέ οι γονείς αναρωτιούνται και αγωνιούν για το αν και πώς μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξίες, σε μια κοινωνία που συχνά μοιάζει να αναδεικνύει την ανηθικότητα, τον ατομικισμό, το κέρδος και την ασυδοσία. Αναφορικά με τα προηγούμενα 3 κομμάτια – της επίλυσης προβλημάτων, της κατανόησης των άλλων και της συναισθηματικής έκφρασης – ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος, αν αγαπάμε τα παιδιά μας αυθεντικά και δεν τα θέλουμε για να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες, παρά να πλάσουμε (όπως εύστοχα αναφέρει η Virginia Satir) ανθρώπους, που να μπορούν να σταθούν αυτόνομα, που να ξέρουν να νοιάζονται και να κατανοούν τους άλλους, αλλά και που θα καταφέρνουν να μοιράζονται τα όσα νιώθουν επιτρέποντας έτσι στον εαυτό τους να κάνουν ουσιαστικές και γνήσιες σχέσεις…

ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Αναλυτικότερα για την ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ, στην Αθήνα: «Βοηθώντας το παιδί μου να χτίσει την αυτοεκτίμησή του»

Στα πλαίσια της παρουσίασης του χειμερινού προγράμματος του Ακαδήμεια, η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχοθεραπεύτρια– Οικογενειακή θεραπεύτρια, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική– Παιδοψυχιατρική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων συζητά με γονείς, εκπαιδευτικούς και όποιον άλλο ενδιαφέρεται με άξονα την ομιλία της: «Βοηθώντας το παιδί μου να χτίσει την αυτοεκτίμησή του» .

Η πιο σημαντική ένδειξη που έχουμε για την επιτυχία ή την αποτυχία κάθε ατόμου είναι μια πολύτιμη ενέργεια γνωστή ως αυτοεκτίμηση. Η αυτοεκτίμηση αναφέρεται στο πως νοιώθουμε σχετικά με πλευρές του εαυτού μας όπως η εμφάνιση, οι ικανότητες, η συμπεριφορά, οι εμπειρίες του παρελθόντος και το πώς νιώθουμε ότι μας βλέπουν οι άλλοι. Η αυτοεκτίμηση δηλαδή περιέχει το στοιχείο της αξιολόγησης: Πόσο ‘’καλός’’ είμαι;

Όταν κανείς δεν νιώθει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, τα πράγματα δυσκολεύουν στην ζωή του. Δεν νιώθει σιγουριά για τις επιλογές και τις αποφάσεις του. Δεν νιώθει δυνατός στις επαγγελματικές και συντροφικές του σχέσεις. Δεν νιώθει επάρκεια μέσα στους ρόλους του, ως γονιός, φίλος, σύζυγος κ.λ.π.

Στόχος της ομιλίας είναι οι συμμετέχοντες γονείς να πάρουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν τον πολύτιμό ρόλο τους στο χτίσιμό της αυτοεκτίμησης των παιδιών τους, προκειμένου να είναι υποψιασμένοι αναφορικά με το τι φταίει για την έλλειψή της αυτοεκτίμησης και στο τι βοηθά στην απόκτησή της. Ως γονείς, μπορούμε να παίξουμε τον βασικότερο ρόλο ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν έχοντας εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό τους, καθώς έχει αποδειχτεί ότι η αυτοεκτίμηση συνδέεται με την καλή σωματική κατάσταση, θέματα διατροφής και ελέγχου του βάρους, με την σεξουαλική υγεία και η έλλειψή της με το κάπνισμα και την κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών, και με δυσάρεστα συναισθήματα όπως θυμό, αγωνία, μελαγχολία, άγχος, φόβο, ντροπή, ενοχή…

ΠΑΡΑΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ: Την ίδια ώρα, τα παιδιά 3-6 ετών συμμετέχουν σε ένα εργαστήρι με θεατρικές και κινητικές δραστηριότητες με τις δασκάλες των κύκλων εργαστηρίων ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΒΟΥΣΗ, Νηπιαγωγό, Δασκάλα Δράματος, MA: Arts In Eduvation και ΜΑΤΑ ΜΑΡΡΑ, Χορεύτρια, Χορογράφο, Δασκάλα Δημιουργικής Κίνησης και Σύγχρονου Χορού!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Newsletter

Your mail*


Σεμινάρια 2013-2014